13. 5. 2015

ŠTIAVNICKÉ VRCHY - 05/2015

Štiavnicu milujem kvôli jej atmosfére, histórii a úzkym uličkám... No najkrajšie na nej je, že stačí vyliezť nad ktorýkoľvek dom a ocitnete sa v srdci nádhernej prírody. Natrafíte na tajchy - malé jazierka s tyrkysovo zelenou vodou, voľne sa pasúce kone, lúky obkolesených horami... a takmer z každého kopca Vás chytí za srdce pohľad na Štiavnicu, ktorá uprostred toho všetkého leží ako krásny šperk. (pár fotiek z našich prechádzok - kopce okolo Štiavnice a Sitno) :)

I love Štiavnica because of its atmosphere, history and narrow streets ... But the most beautiful in it is that you only need climb over some house and find yourself in the heart of beautiful nature. There are lots of "tajch" - small lakes with turquoise water, free range horses, meadows surrounded by mountains ... From almost any hill will touch your heart the view at Štiavnica, which lies in the middle of it all as a beautiful piece of jewelry. (a few photos from our walks - The hills around Sitno Štiavnica) :)














3 komentáre:

  1. Ach, na tieto fotky by som sa mohla pozerať celý deň! Úplná nádhera! Všetko si zachytila práve čerstvo zazelenané a rozkvitnuté! Tam musím niekedy ísť! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Páni! To jsou dokonalé fotky! A nejen v tomto příspěvku! :) Moc krásný blog! Zdraví Len :)

    OdpovedaťOdstrániť