5. 5. 2015

BANSKÁ ŠTIAVNICA - 05/2015

Mesto obkolesené horami, úzke uličky, starobylé kaštiele... A nad tým všetkým ranná hmla. Ľudia, ktorých ešte celkom nepohltil zhon, ktorí žijú spätí s prírodou a radi si cez deň spievajú... :) Najkrajšia bola za svitania, keď sa všetko prebúdzalo a ja som bola v uličkách takmer sama. No očarujúca bola aj pri západe slnka. Keď som stála na Kalvárii, ohrievala sa v slnečných lúčoch a pozerala ako sa Štiavnica dolu halí do tmy... Môžete v nej byť celé dni a nespoznáte všetky zákutia. Nie, viac o nich nenapíšem - najkrajšie sú vlastné objavy :) No dajte sa v Štiavnici do reči s domácimi (najmä vyššieho veku) - nasmejete sa. :) A hlavne - vstúpte do nej s otvorenými očami a srdcom. Odídete zamilovaní :)))

City surrounded by mountains, narrow streets, ancient castles ... And above it morning mist. People live without rush there, live close to the nature, and love to sing through the day ... :) It was the most beautiful at sunrise, when everything slept and I was almost alone in the streets. But it was also charming at sunset. When I stood on Calvary, heated in the rays and watching Stiavnica getting to cloaked in darkness... You can be there all day and not recognize all the corners. No, I won´t write more about it - the most beautiful discoveries are own :) But try to talk with natives (mainly elderly) - you´ll laugh :) And mainly - try to the enter into Stiavnica with open eyes and hearts. You´ll go home fallen in love :)))














2 komentáre:

  1. Banskú Štiavnicu zbožňujem :) je prekrásna!

    LadyinBlack

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jeeej Amy strasne STRASNE sa tesim! :))) Stiavnica je moja obrovska srdcovka a ked vidim ze niekto to nadsenie zdiela tiez... :) Juuuj, DAKUJEM! :))

      Odstrániť