14. 7. 2015

OKOLIE ZUBERCA - 6/2015


Je to už takmer mesiac odkedy sme sa vrátili a ja stále nemám roztriedené fotky...  Po rokoch skladovania obrovských dát som zmenila systém a z každej dovolenky ich nechávam len pár. Tých, ku ktorým sa rada vraciam. :) Triedenie mi ide zvyčajne rýchlo. Ale nie tentokrát  - je mi ľúto vymazať čo len jedinú :) Beznádejne som sa do prírody v okolí Zuberca zamilovala :) Dokonca aj v zlom počasí. Dokonca vtedy, keď sme neboli na horách a iba sa motali po okolí. :) Zistila som, že najväčšiu radosť mám z dňa, keď sme zmokli do poslednej nitky! :) (stáli sme pod stromom z ktorého na nás aj tak lialo a dúfali, že nás netrafí blesk) :))) Skrátka uvedomila som si, že to nie je o počasí – v ideálnom by som možno zahmlenú poéziu okolitej prírody vôbec nevidela :) Pár fotiek z okolia... Tentokrát žiadne výhľady z vrcholu, len prechádzka. A aj tak – aha aká nádhera :)

It's been almost a month since we returned, I still don´t categorized pictures... After years of collect of a huge data, I change system and save just a few photos from each holiday. Those which I like watching again. :) Usually I am sorting quickly. But not this time - I am sorry to erase the only one :) I am hopelessly fall in love with the nature around Zuberec :) Even if the bad weather. Even if we wasn´t at the mountains, just babbled around. :) I found that I liked the most that day when we got soaked to the last threads. (we stood under the tree from which was pouring water at us, hoped that the lightning misses us) :))) In short, I realized that it's not about the weather - in perfect weather maybe I wouldn´t see a poetry of  foggy countryside :) A few photos from surroundings - no views from the mountains, just walk. However - look how wonderful :)













13 komentárov:

  1. Wooow, no tak tohle jsou opravdu nádherné fotografie. Nejvíce u mě vedou, 4 a 8 , na těch můžu oči nechat :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Veri! :) Najmä za tú konkrétnosť :) To je vždy zaujímavé vidieť čo presne sa páčilo najviac :) Veľmi si ma potešila! :)

      Odstrániť
  2. To jsou tak nádherné fotky! Jak to děláš?! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Leni ja mám taký starý polorozbitý Nikon D40 s 18-55 objektívom. (a strašne túžim po novom) :)) Dosť asi spraví úprava v PC... :) VEĽKÉ ĎAKUJEM! :)

      Odstrániť
    2. Děkuju moc za odpověď :). Páni, tak to má i tak super foťák! Máš neskutečný cit pro zachycení toho krásna.. a taky ty barvy... nádhera prostě! A skvělá úprava!

      Odstrániť
  3. to sú tak nádherné zábery.. Ach.. Orava, krásny kraj :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Úplný súhlas Zuy, ja by som sa tam snáď presťahovala keby to trochu šlo! :))) ďakujem :)

      Odstrániť
  4. To sú také nádherné fotky! A aj tie predošlé, vôbec nechápem, že som si tvoj blog doteraz nevšimla!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Teda Sonja od Teba špeciálne toto počuť... Ja Tvoj blog obdivujem už dlhšie, vždy sa teším keď pribudne niečo nové :) Všetko, aj tie najobyčajnejšie veci sú u Teba také... zasnené :)

      Odstrániť
  5. Nádherné, nádherné fotky!! Aj s tým opisom to znelo strašidelne :D Ja som tiež pred pár dňami počas začínajúcej búrky do nitky zmokla na bicykli, cez okuliare som nevidela vôbec nič, nebolo mi všetko jedno, takže si viem predstaviť, ake hrôzostrašné to muselo byť :D A vidím, že ty si maky stihla :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hej hej, ja som maky stihla :) Ale myslím, že tie posledné tri Tvoje si stihla tiež v správnom okamihu! :))) Hahaha, super zážitok s tým dažďom :) Také sú nakoniec (keď už je človek v suchu doma) najlepšie :))

      Odstrániť
  6. so nice :)
    Kisses!

    http://itsmetijana.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť