30. 6. 2015

MÚZEUM ORAVSKEJ DEDINY - 6/2015

Keď bol život tvrdší, no ľudia láskavejší. :) Keď sa prírodné materiály používali jednoducho preto, že iné neboli. Keď takmer neexistoval odpad a všetko sa využilo. A tiež keď ľudia trávili dlhé zimné večery spolu, lebo o telke ešte nikto nepočul :) Toto nie je prvá "dedinka", ktorú som navštívila, no je jedna z najkrajších. Nemala som pocit, že chodím v múzeu - mala som pocit, že všetci práve odbehli. :) Ak pôjdete do Zuberca, určite múzeum Oravskej dediny neobíďte, nebudete ľutovať :)

When life was harder, but people more kind. :) When everybody used natural materials simply because the others were not. When waste wasn't exists and everything was used. Also when people spent the long winter evenings together, because nobody heard about TV yet. :) This is not the first "village", which I visited, but it is one of the most beautiful. I hadn't the feeling that I walk in the museum - I felt that everyone just ran off. :) If you will go to Zuberec, sure visit the Orava Village Museum, you won't be sorry :)
















4 komentáre:

  1. Jéj, mali tam aj živé sliepky? :D Pekné fotky a teším sa aj na veľa fotiek zo Zuberca! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Živé sliepky, kozičky, ovečku... naživo sa tam vyrábajú hlinené hrnčeky... Vážne nádhera! Ak máš rada slovenské ľudové, tak si určite prídeš na svoje :) Joooj si zlatá - tie zvyšné z túr a zo Zuberca tiež určite dám, len sa k nim musím nejako dostať... :)))

      Odstrániť
  2. uplne perfektne fotky :) ale najviac uplne sa mi pacia :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ach Maťko špeciálne od Teba (PÁNA FTOGRAFA!) toto beriem ako obrovskú lichôtku! :D Veľmi veľmi pekne ďakujem :) Aj keď musím skromne priznať, že tam by narobil pekné fotky každý... Bolo úžasné svetlo v tých domoch a celkovo to slovenské ľudové... z toho Ti ide taká poetika :))) ĎAKUJEM MOC! :)

      Odstrániť