6. 10. 2016

nostalgia


Ráno mnou tesne po zobudení prešiel zvláštny pocit... Nechala som zatvorené oči (a ani sa nepohla!) :))) aby nezmizol. Som opäť malá. Je ráno a muška s babi sedia v kreslách kúsok od postele. Počujem ich tichý rozhovor aj ranné zvuky ulice - otváranie brány, kroky na chodníku, pozdravy susedov... Cítim vôňu záhrady a viem, že za chvíľu pôjde niekto do obchodu. A až sa vráti, zobudia ma a zavolajú do kuchyne (na kakao a rohlík s lekvárom) :)
Milujem tieto malé rituály a predvídateľné dni. Lenivé rána, v ktorých sa budím šťastná a život je plný objavov a dobrodružstiev. Jemný. A lákavý. :) Vedela som, že dedko si ma bude doberať, že pôjdeme na záhradu a budeme jesť marhule. Že sa vyštverám na strom (a že to bude strašne vysoko!!!) :)))
... ľudská myseľ je zázračná. Dokonalé spojenie rozumného uvažovania a hrejivého snenia. :) A zo všetkých tvorov na zemi práve my ľudia máme zmysel pre humor! :)) Som vďačná.. :)

In the morning woke me up a strange feeling ... I left my eyes closed and not moving :))) (I was afraid it will disappear) I am a child again. It's morning. My mom with grandma sitting in the chairs near bed. I can hear their quiet conversation and sounds of morning street - door opening, footsteps on the pavement, greetings neighbors ... I smell the fragrance of the garden, and know, that for a moment someone goes to the store. When he returns, they wake up and call me in the kitchen (for hot chocolate and croissant with jam) :)
I love these little rituals and predictable days. Lazy mornings where I wake up happy and life is full of discoveries and adventures. So fine. A tempting. :) I knew that grandfather would tease me, that we will go to the garden and eat apricots. That I will climb a tree (it will be awfully high !!!) :)))
... The human mind is miraculous. A perfect combination of sensible thinking and warm dreaming. :) Of all creatures on the earth just we - humans - have a sense of humor! :)) I am thankful.. :)






Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára