20. 4. 2016

sunrise

Ako vždy som nestíhala :) Keď som vybehla na kopec, obloha sa už menila z tmavej na svetlo ružovú. A modrú. :) Čierne mraky sa trhali a vytvárali nádherné kontrasty. Krajinu podo mnou pomaly zalievalo zlatavé svetlo a pohládzalo všetko okolo. Príroda sa prebúdzala, vtáky spievali. Zem nádherne voňala. A na oblohe sa pomaly vynárala žltočervená ohnivá guľa. Bolo to ako v sci-fi filme; nedokázala som sa prestať pozerať! :) Kvapky nočnej rosy žiarili ako diamanty. Chytila som foťák a chcela to zachytiť - každú sekundu toho neuveriteľného predstavenia! Nešlo to. :) Fotky nepovedia takmer nič. Musíte to cítiť - vnímať vône a zvuky, vlhkosť zeme, vánok na tvári... Vidieť ako sa všetko okolo Vás mení a prebúdza... Zrod nového dňa je zázrak. Žijeme v nádhernom, zázračnom svete. Všetko čo musíme, je iba naučiť sa pozerať :)

As always, I was almost late :) When I finally stood up on the hill, the sky was beginning to change into the bright pink. And blue. :) Black clouds were tearing and creates magnificent contrasts. The landscape below me watered by golden light. Nature is awaken, birds singing. Earth beautifully fragrance... At the sky has emerged yellow-red fireball. It was like a sci-fi movie; I could not stop looking! :) Night Drops of dew shone like diamonds. I grabbed a camera and wanted to capture - every second of the this incredible show! I could not. :) Photos say hardly anything. You have to feel it - perceive smells and sounds, the moisture of the earth, breeze on your face ... to see how everything around you is changing and awakening ... The birth of a new day is a miracle. We live in a beautiful, wonderful world. All we have to do is just learn to watch :)











7 komentárov:

  1. wou fakt krásne fotky :) rada sa na takéto fotky pozerám lebo z nich vyžaruje pokoj a človek sa zamýšľa nad inými vecami ako bežne a začne si vážiť maličkosti :)
    Beauty Bubble

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Nikolka. A úplne súhlasím :) - človek potrebuje raz za čas vybehnúť do prírody, aby si pripomenul, že je okolo nás oveľa viac, než betónové mestá a obchody :))

      Odstrániť
  2. Odpovede
    1. Ďakujem Zuyinka, veľmi sa teším, že sa Ti páči :)

      Odstrániť
  3. podarilo sa ti to zachtytit senzacne :) a mozno to tak osud chcel aby si si rano vychutnala viac ako to samotne fotenie :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vážne? No tak keď to Ty povieš, asi budem musieť uveriť že to nie je úplne nahouby :))) A máš pravdu, musím dávať pozor, aby som nakoniec všetky zázraky nevidela len cez hľadáčik foťáku dokelu :)))

      Odstrániť
  4. Nádherné fotky, inšpiratívne a harmonické :) naozaj krása, klobúk dole :)

    OdpovedaťOdstrániť