30. 12. 2015

in the city

Žijem v hlavnom meste. Všade sú domy, cesty, ulice, autá, autobusy, nákupné centrá... Áno, viem si predstaviť, že pre niekoho je to splnený sen :) Pre mňa je návšteva nákupného centra vždy za trest a splneným snom by bol domček s kozami v strede lesa... :))) No teším sa z mála - z víkendov počas ktorých sa nám podarí byť v prírode, zo psíkov v okolí (ktorých všetkých poznám po mene) :))) aj z toho, že v mestskej časti, v ktorej žijem je veľa stromov (a ešte viac vtákov) :)))
A posledné roky... sa nekonečne teším z hmly! :) Pri nej sa všetko betónové skryje a to podstatné... to vykvitne v plnej kráse :) Jedna nádherne zahmlená nedeľa na Štrkovci :)

I live in the capital city. Everywhere there are houses, roads, streets, cars, buses, shopping centers ... Yes, I´m sure for someone it's a dream come true :) For me, visit of shopping center is like a punishment. Dream come true would be life in the woods, house with goats ... :))) So, I´m trying to enjoy all the little things - weekends during which we are in the nature, all dogs around our flat (I know everyone by name) :))) and the fact that I live in the city district, where is a lot of trees (and even more birds) :)))
In last years... I am very happy from the mist! :) In the mist all concretes are hide. All important to bloom out in full glory :) One beautifully hazy Sunday at Strkovec lake :)














15 komentárov:

  1. to sú tak kúzelné fotografie :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zuy OBROVSKY dakujem! :) Pravdupovediac som ani necakala ze to niekto bude pozerat ked to vesiam cez Silvester (kazdy hlava inde) :))) tak si vies predstavit ako moc ma potesilo ked mi pipol koment... :) A este TAKY KUZELNY! :))) DAKUJEM :)

      Odstrániť
  2. Odpovede
    1. Mily Jazicek, vobec sa nepozname :) ale o to viac ma Tvoj koment potesil! :) To je tak mile ze si niekto da robotu a napise... :) Moc moc dakujem! :)

      Odstrániť
  3. Páni, nemám slov.. nádhera, nádhera!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Och, Lucy, tieto fotky sú neskutočne nádherné! Už len prvá ma uchvátila, a keď som pozerala ďalej... Veru tak, treba sa vedieť tešiť z toho, čo máme, a je super, keď sa človek naučí mať rád hmlu :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jeeej Sonicka DAKUJEM :) Hlavne od Teba... (vies ako sa neviem nabazit Tvojich) :)))... to moc potesi! :)

      Odstrániť
  5. pekna cista seria, mam rad fotky kde hmla skryva to co netreba a vystihuje hlavny motiv :) take fotky ako ty produkujes, ja spravit neviem, ty mas na to obrovsky talent :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Matko Ty mi take veci napises, ze som az v rozpakoch! :))) Som si ista, ze taky "talent" by si mal aj Ty keby si tam bol! :) A to uz nehovorim o kvalite - tieto moje by som mohla rovno niekam svacnut :))) Ale dakujem :) Moc :)

      Odstrániť
    2. aale zas neprehanaj :)) v rozpakoch urcite nie, ale potesena, to uz hej! :) ale vies co by ma zaujimalo? tvoje spracovanie fotiek :) mame uplne rovnake fotaky, ale fotky uplne ine :) ty tusim fotis rovno do jpg, ako mas nastaveny picture control? :)

      Odstrániť
  6. krásne obrázky! veľmi mám rada presne takéto chvíle plné pokoja.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. V kazdom pocasi vyniknu uplne ine detaily,hoci miesto i objekt je rovnaky.neskutocne! Naozaj obdivujem.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Nádherné zábery, úplne som sa zamilovala do tvojich fotografií, sú také kúzelné. :) A tiež zbožňujem hmlu vtedy sa dajú robiť zázraky.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Och, ako mi mohli uniknúť tieto fotky?! Sú úplne poetické! Krása! Nemám slov! :)

    OdpovedaťOdstrániť